סוגיית ניצול הפינה מעסיקה רבים. כמעט אף פעם לא ברור מה האפשרות הטובה ביותר לניצול של המקום. בכתבה זו ננסה לסקור את כל אפשרויות ניצול הפינה ונסביר על היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם כדי שיהיה לכם קל יותר להחליט.  חשוב שתדעו שבסופו של דבר אין פתרון קסמים וכל בחירה כרוכה בפשרה. השאלה הנכונה היא, מה הפתרון הנכון יותר לכם?

על מנת להקל נציג תחילה את חמשת האפשרויות להתקנת ארונות בפינה. עבור כל ארון שכזה נציג את אפשרויות הפרזול משלים לניצול השטח.

פינה מתה במטבח – נגישות מקסימלית

פינה מתה במטבח

פינה מתה היא כנראה הפתרון הנפוץ ביותר. באפשרות זו מתקינים ארונות משני צדיי הפינה מבלי להשאיר אפשרות גישה לתוך החלל.
היתרון באפשרות זו היא הגדלת היחידות שלצדיי הפינה דבר שמאפשר ליהנות משטח אחסנה נגיש ופרקטי בתוך מגירות (פרקטי כיוון שמגירות נשלפות החוצה ולא מצריכות מאתנו להתכופף לתוך הארון) במקום שטח אחסנה גדול יותר אבל פחות נגיש בתוך הפינה.

חצי פינה במטבח – יותר אחסון פחות נוחות

חצי פינה במטבח

הכוונה ביחידה זו היא האפשרות לגשת לפינה מצד אחד של הארונות. דבר אשר מאפשר לנצל את הפינה ומגדיל את שטח האחסון. שימו לב שהמגירות שנמצאות מימין ליחידה קטנו על מנת לאפשר גישה לתוך הפינה. חצי פינה נחשבת לפתרון עיצובי עכשווי ויכולה להגיע במספר תצורות.

מדף קבוע:

כאשר בתוך היחידה מותקן מדף אשר מחלק את היחידה לשני חלקים (בגובה). תצורה זו מצוינת עבור אחסנה של פריטים אשר לא נמצאים בשימוש יום יומי (כגון כלים של פסח) כיוון שהגישה אליה קשה אך מנצלת את מקסימום המקום האפשרי.

מתקן מגי'ק קורנר:

מתקן נשלף בעל 4 סלסלות נירוסטה אשר נשלפות החוצה מתוך גוף הארון. קיימות שתי גרסאות, הראשונה מאפשרת שליפה מלאה ומנצלת כ-50% משטח הארון. האפשרות השניה היא שליפה חלקית ומותירה אותנו עם 70% משטח הארון.
יתרון הגדול של המתקן הוא אפשרות גישה נוחה יחסית גם לחלקים העמוקים ביותר ביחידה. החסרונות מצד שני הן שמתקן כזה לא בנוי לשאת משקלים ולכן בדרך כלל ניתן לאחסן בו פריטים קטנים וקלים יחסית. בנוסף, קשה יחסית להוציא פרטים אשר נפלו מעבר לסלסלות ושטח האחסון לא אופטימלי.

מג'יק קורנר של Kessebohmer:

קרוסלת למאנס (סווינג קורנר):

צורתה כצורת קליפת בוטן או הספרה 8 אם תרצו. פתרון חדש יחסית ויצירתי ליחידת הפינה. נשלף בקלות (שליפה מלאה) יחסית למגיק קורנר אך סובל מאותם חסרונות. פתרון זה ינצל כ- 40% משטח הארון.

קרוסלת למאנס של Kessebohmer:

 

פינה ישרה – פשרה טובה בין אחסון לנגישות

פינה ישרה במטבח

באפשרות זו אנו מאבדים שטח אחסנה משני צדי היחידה אך מרוויחים יחידה עם גישה נוחה הרבה יותר. פתרון זה גם נחשב יותר מהפן העיצובי כיוון שהוא מצליח לשמור על זווית של 90 מעלות במטבח.

גם ביחידות אלו ישנן מספר תצורות אפשריות:

מדף קבוע:

גם כאן תצורה זו מנצלת את מקסימום המיקום האפשרי ומצוינת עבור אחסנה של פריטים אשר לא נמצאים בשימוש יום יומי.

קרוסלה:

פתרון מצוין ליחידה כיוון שמאפשר אחסנה נוחה (מרבית האנשים נוטים לאחסן סירים ביחידות אלו). כיוון שהקרוסלה לא נשלפת החוצה מגוף הארון היא נוחה מאוד לשימוש ולא מסורבלת. אחד החסרונות גם כאן הוא ההתעסקות עם פריטים שנופלים לתוך הארון. ניתן להשיג קרוסלות פלסטיק או רשת אלומיניום. ישנן 3 סוגי קרוסלות: א. קרוסלה חצי, נשלפת עם ניצול של 50% משטח הארון. ב. קרוסלה 43 (נקראת גם קרוסלת פקמן). ג. קרוסלה שלמה עם ניצול של 70% משטח הארון.

קרוסלת 43 (פקמן) של חברת Kessebohmer:

 פינה קטומה – פעם הייתה נפוצה יותר במטבח

פינה קטומה במטבח

פתרון נוסף אשר מאפשר ניצול מרבי של שטח האחסנה. עיצובית נחשב למיושן ונדיר לפגוש אותו במטבחים חדשים. גם כאן היחידה גוזלת מקום אחסנה מיחידות המגירות שנמצאות לצידייה.

תצורות אפשריות בתוך יחידה קטומה:

מדף קבוע:

אותו פתרון כמו שאר יחידות המדף, ביחידה זו מומלץ לבקש את המדף פחות עמוק על מנת לאפשר גישה קלה יותר לשטח האחסון.

קרולסה:

בשונה מהקרוסלה בפינה הישרה, הקרולסה היא 360 מעלות ומגיעה בפלסטיק או עם רשת אלומיניום.

 

פינה 90 מעלות מגירות – הפתרון של בלורן (בלום)

פינה זו דומה מאוד לפינה 90 מעלות הרגילה אך החלטנו להציב אותה בקטגוריה נפרדת בעיקר כיוון שזוהי יחידה מורכבת ויקרה מאוד אשר לא נמצאת בשימוש תדיר.

יחידה זו היא תוצר של עבודת פיתוח של חברת בלום ומאפשרת להתקין מגירות בתוך הפינה. מצד היתרונות היא מאפשרת שימוש נוח ופונקציונאלי מאוד ביחידות הפינה. בצד החסרונות מחיר היחידה גבוה מאוד וישנם מעט מאוד בעלי מקצוע אשר מסוגלים לבצע את העבודה. יש להביא בחשבון שגם כאן אין ניצול של מאה אחוז מהשטח. עדיין נותרים מרווחים משני צדי המגירות.

עדכון חשוב 10/4/16 – בלורן (נציגת בלום בישראל) הפסיקו לשווק מגירות 90 מעלות ולכן הפתרון הזה כבר לא רלוונטי.

הספייס קורנר של בלום:

כל הכבוד למי שהצליח להגיע עד לכאן ומקווים שעשינו קצת סדר בדבר הזה שנקרא פינה במטבח. מה הפתרון הנכון ביותר לכם ולמה? מה השיקולים שלכם בנוגע לדרך שבה תתמודדו עם הפינה?