מטבח הוא הרהיט היקר והשמיש ביותר בבית, כיוון שרובנו קונים מטבח רק פעם-פעמיים בתקופת חיים, רמת ההבנה היא קטנה יחסית אך עם זאת הרצון להגיע לאיכות ועיצוב מטבח המוגדר "מטבח פרמיום" היא של כולנו. אז מה למעשה הופך מטבח פרימיום לכזה? ננסה להציג את העניין בצורה הקלה והקצרה ביותר.
ישנם שני גורמים עיקריים בקביעת האיכות של מטבח:
תכנון מטבח – הנדסת אנוש נכונה
מטבחים אינם משמשים רק לתצוגה בבית. הם מוצרים שמישים שצריכים להתאים לאופן השימוש היום יומי שלנו. מטבח פרימיום הוא מטבח כזה שעוצב בהתאם לכללי שימושיות ברורים המחלקים את האזורים במטבח לכמה קבוצות שונות: אזורי העבודה, אחסנה, אפייה הגשה ושרות. תכנון מטבח כזה יאפשר לנו לאחד קבוצות של מוצרים דומים, דבר שיקל משמעותית על השימוש היום יומי ויצמצם את כמות השוטטות בביצוע פעולות שאנו עושים באופן תדיר.
התאמה אישית למשתמשים העיקריים
מטבח שבו המעצב התאים כל אחד מהפרטים לאופן השימוש האישי שלכם כמו חליפה אישית שנתפרה על ידי חייט. לדוגמא, המעצב יחליט על אופן הצבת המדיח משמאל או מימין לכיור על פי הצורה בה אתם שותפים כלים, אם היד החזקה היא ימין, המעצב יציב את המדיח מימין לכיור. עם זאת, אם היד החזקה היא ימין ובאופן השימוש אתם מעבירים סקוץ' על הצלחת לפני ההכנסה למדיח, המעצב ימקם את המדיח בצד שמאל כיוון שביד זו תמצא הצלחת בפועל. התאמה אישית של המטבח מורגשת שנים קדימה בכל שימוש.
מוח יצירתי שיודע להתגבר על אילוצים ולהביא את הפתרונות היצירתיים ביותר הוא גורם הכרחי. גם אם נשתמש בחומרים הטובים ביותר והמעצב שלנו לא חשב עד הסוף על גם על הפרטים הקטנים, לא נהנה מחווית השימוש המקסימלית. הנדסת אנוש נכונה תחסוך לנו פעולות רבות ומיותרות לאורך שנים במטבח. הקפידו לבחון ולהבין מה ההיגיון שיש מאחורי כל החלטה.
עין עיצובית טובה תדע להגיע להתאמת צבעים אופטימלית הכוללת את השפה של כל הבית ולא רק של חלל המטבח. לצורך העניין, אם המטבח פונה לסלון יש לזה משמעות ואנחנו חייבים להתייחס לזה. מעצבת מוכשרת תדע להוציא את המקסימום ולהתמודד עם אילוצים בתקציב שעומד לרשותה.
חומרי הגלם הם מרכיב נוסף וחשוב מאוד בקביעת איכות המטבח – לפעמים ישנו פער של עשרות אלפי שקלים על אותה תכנית מטבח שעשויה מחומרים שונים.
לבידי סנדוויץ' – השלד של המטבח
אחד המדדים לסנדוויץ' באיכות גבוהה הוא קבלת חותמת אישור של מכון התקנים ברגע הייבוא לארץ. סנדוויץ' באיכות גבוהה הוא כזה שעובר בדיקות נגד תולעים ובשכבות הדבק שלו משולב חומר נוגד חרקים. יתרון משמעותי נוסף של סנדוויץ' איכותי, הוא מספר רב יותר של שכבות עץ מלאות. זה גורם ללביד להיות עמיד יותר לכיפוף ולשינויים הנוצרים מחום וקור ( דבר שיורגש בדלתות ומגירות שמשתפשפות אחד בשניה במהלך השנים). הלבידים באיכות הטובה ביותר לשימוש במטבח הם סנדוויץ' אדום מסוג אוקומה או הליבנה (בירץ').
אין ללביד כל משמעות עיצובית אך שימו לב שבעת רכישת המטבח שמו של הלביד מצוין באופן מפורש במסמך הרכישה.
פרזול איכותי במטבח
פרזול הוא למעשה כל חלקי המתכת במטבח. הוא גם המרכיב היקר ביותר במטבח חדש. כיום חברת בלום היא זו שמובילה את תחום הפרזול בארץ ובעולם, הפרזול שלה נחשב ליקר והאיכותי ביותר. השקעה בפרזול טוב תסייע למטבח להחזיק שנים רבות של פתיחות וסגירות מגירות, קלפות ודלתות. בנוסף, יכולת נשיאת משקל גבוהה ונסיעה חלקה מאפשרת שימוש חוויתי ומהנה במטבח. יש לשים לב שגם אצל בלום יש מספר דגמים שונים ברמות מחירים שונות וחשוב לוודא איזה מהם אתם מקבלים.
דלתות המטבח – הפנים של המטבח
קיים מגוון רחב מאוד של דלתות וטווח רחב מאוד של מחירים המושפעים ישירות מסוג החומר וברמת המורכבות בהכנה שלו. עבור כל סוג דלת ישנם מספר דגשים שיש לבחון. ננסה לתת בקצרה כמה נקודות שיוכלו לסייע:
דלתות פורמייקה: יש לוודא שהפורמייקה היא עבה ומתאימה לדלתות (בשונה מהפורמייקה שתשמש לפנים גוף הארון) – בנוסף יש לוודא שהפורמייקה מודבקת על חומר הבסיסי באמצעות דבק סניטטי שימנע ממנה להתנתק עם השנים.
דלתות פולימר: יש לוודא שחומר הבסיס הינו MDF ירוק ולא ה MDF הצהוב הרגיל.
דלתות עץ מלא: יש לבחון את רמת הלחות בעץ. זה ישפיע ישירות על זמן עמידות הצביעה (בדרך כלל לקה) וכמות התחזוקה.
דלתות אפוקסי \ צביעה בתנור: יש לבחון את הצבע בו משתמשים ואת העובי הסופי שלו בסיום הצביעה שימוש בצבעים לא נכונים או זולים משפיע ישירות על רמת העמידות לאורך שנים.
דלתות זכוכית: יש לוודא שהזכוכית מותקנת על גבי מסגרת אלומיניום ולא מודבקת לחומר אחר. כיום ניתן למצוא פרופילים מיוחדים וחדשניים מאוד עבור הזכוכיות שהיקרים והמרשימים בניהם מאפשרים להגיע לתוצאות מרשימות.
אז עכשיו אנחנו יודעים מהוא מטבח איכותי ומה לחפש בסבב החיפוש שלנו. נשמח כמובן לענות על שאלות נוספות.
מבחינת הלבידים, שמעתי על סנדוויץ מסוג טווין. זה טוב?
היי רועי,
לטווין יש איכותיות טובות יותר ופחות, תלוי ממי ואיפה ייבאו אותו. אם יש לך אפשרות תבחר באוקומה או בבירץ' הם האיכותיים ביותר.